JoPS/PoPS-78:n kausi jatkunut tappiollisesti

Viikko sitten sunnuntaina JoPS/PoPS-78 kohtasi AFC Keltikin Rantakylän luonnonnurmella. Edellinen kohtaaminen päättyi tasapeliin, joten kohtaamisesta oli odotettavissa tasaista vääntöä. Toisin kuitenkin kävi. AFC Keltik hallitsi eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvää. Keltik dominoi kotiottelussaan 9-0 voittoon. Jops/Popsin peli oli sekavaa ja kankeaa, eikä joukkue onnistunut saamaan kun n. neljä maalipaikkaa koko ottelussa. Niistäkään viimeistely ei onnistunut. Vastustaja sen sijaan viimeisteli korkealla prosentilla.

Tänään JoPS/PoPS lähti parantamaan peliään LehPa /3:sta vastaan. Vaikka ottelu oli Jops/Popsin kotiottelu, sovittiin, että se pelattaisiin paremmissa olosuhteissa Lehmossa. Peli paranikin, mutta joukkuepelaaminen oli edelleen puutteellista. Jops/Pops siirtyi 20. peliminuutilla johtoon, kun kapteeni Toni Kukkosen laukaus livahti Lehpan maalivahdin taakse. Lehpa pääsi tasoittamaan pelin hieman onnekkaasti, kun Jops/Popsin maalia vartioinut Janne Rautiainen otti Lehpan laukauksen syliinsä, mutta pallo tipahti kainalon alta  ja jäi pomppimaan vapaasti. Lähin muu pelaaja oli Lehpa hyökkääjä, joka ei arastellut pistää palloa maaliin. Jops/Popsilla oli runsaasti paikkoja ensimmäisellä puoliajalla, mutta viimeistely oli luokatonta.

Toiselle puoliajalle Jops/Pops lähti taistelemaan voitosta. Maalinteon aloitti kuitenkin Lehpa, kun kulmatilanteessa Lehpan pelaaja pääsi puskemaan Jops/Pops-miesten keskeltä pallon maaliin. Karri Aspelundilla oli pelissä useita maalipaikkoja, mutta vedot menivät pääsääntöisesti ohi tai yli. 78. minuutilla Aspelund kuitenkin laukoi hyvän oranssien hyökkäyksen päätteeksi pallon komeasti maaliin oikealta laidalta. Tasapelitilanteessa joukkue janosi voittoa, mutta hurmiomainen hyökkäys ei tuottanut tulosta. Hyökkäyspäässä tehdyn virheen jälkeen vastustaja sai juoksupallon, ja vaikka oranssien pakki yritti horjuttaa juoksijaa, pystyi hän potkaisemaan pallon vastaantulleen maalivahdin yli maaliin. Oranssit eivät onnistuneet enää tasoittamaan peliä, ja niinpä ottelu päätyi katkeraan 2-3 tappioon.

JoPS/PoPS-78:lla on jäljellä enää katksi ottelua sarjassa, ja vaikka oranssit voittaisivat molemmat ottelut, ei se välttämättä takaa lohkon jumbosijaa parempaa sijoitusta. Lauantaina 22.8. joukkue matkaa Nurmekseen FC Nurmeksen vieraaksi ja sunnuntaina 30.8. on vuorossa viimeinen sarjapeli Utrassa Niemua vastaan.

AFC Keltik – JoPS/PoPS-78 9-0 (4-0)