PoPS aseeton JKV:ta vastaan

PoPS jatkoi otteluitaan futsalin Kakkosessa lauantai-iltana Polvijärvellä. Ilahduttavan runsaslukuisen yleisön edessä PoPS joutui kuitenkin taipumaan lopulta selvin 3-7 -lukemin ja kärsi näin ollen kolmannen peräkkäisen tappion erittäin tasaisessa sarjassa.

Ottelu alkoi PoPS:n kannalta erittäin huonosti, sillä jo ensimmäisessä vaihdossa kolisi omissa. Onneksi kuitenkin kulmakuvio tuotti tulosta jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen, ja näin nopea avausmaali saatiin nopeasti nollattua. Tämän jälkeen ottelua jatkettiin tasaisissa merkeissä JKV:n ollessa ehkä hieman niskan päällä. PoPS:n ongelmaksi ottelussa koitui hyökkäyspeli: vaarallisille maalipaikoille ei päästy kunnolla murtautumaan koko ottelun aikana. Ei paikkoja liiemmin ollut JKV:llakaan, mutta he käyttivät paikkansa varsin hyvällä prosentilla hyväkseen.

JKV iski kaksi maalia vastahyökkäyksistä ensimmäisen jakson puolivälin tietämissä siirtyen 3-1 -johtoon. Ottelun tuomarilinja oli selvästi aiempia otteluita tarkempi, ja näin PoPS:n virheetkin täyttyivät jo ensimmäisen jakson puolivälissä. JKV pääsi yrittämään kaksi kertaa kymmenestä metristä, joista ensimmäisen Pekka Pohjola torjui, mutta toinen painui verkon perukoille. PoPS onnistui kaventamaan vielä ensimmäisen jakson lopulla Olli-Pekka Saarisen toimesta, ja näin taukoa siirryttiin viettämään JKV:n johtolukemissa 4-2.

Toinen jakso jatkui ensimmäisen tapaan tasaisena, ja ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina jakson puoliväliin saakka. Maalivahdin pitkä heitto painui kommunikaatiokatkoksen johdosta PoPS-puolustajan pään kautta maaliin, ja JKV siirtyi ottelussa jälleen kolmen maalin johtoon. Tässä vaiheessa JKV:n rikkeet tulivat täyteen, mutta kympille asti ei PoPS tänään siitä huolimatta päässyt.

PoPS otti reikäpaidan käyttöön varsin varhaisessa vaiheessa hakien kavennusta, mutta ylivoimapelin aikana JKV iski kaksi kertaa PoPS:n onnistuessa kertaalleen. Näin ollen ottelun lopputulokseksi muodostui JKV:n voitto ehkä turhankin selvin 7-3 -lukemin.

Kakkosen taso on vuosien saatossa noussut selvästi, ja kaikki joukkueet puolustavat entistä tarkemmin. PoPS:n täytyykin löytää uusia ideoita hyökkäyspeliin, sillä viime otteluissa se on ollut liian vaisua. Puolustus on ajoittain toiminut riittävän hyvin, mutta tämän ottelun seitsemän päästettyä maalia olivat ehdottomasti liikaa.

Seuraavan kerran PoPS kohtaa kahden viikon päästä sarjajumbo SaPan vieraissa, ja vielä joulun kynnyksellä on edessä kotiottelu LPK:ta vastaan. Näistä otteluista täytyy pistetilin karttua, sillä asema sarjassa alkaa muodostua pikkuhiljaa tukalaksi.

PoPS-78 – JKV 3-7 (2-4)

00:21 0-1 Otto Piili (Riku Lamberg)
01:49 1-1 Teemu Hallikainen (Pasi Voutilainen)
08:00 1-2 Jesse Juusela (Otto Piili)
12:31 1-3 Konsta Valtonen (Eero Rantanen)
17:28 1-4 Joonas Heinikainen (10 mvp)
18:37 2-4 Olli-Pekka Saarinen (Antti Åke)
29:23 2-5 Oma maali