PoPS-78 ja JIPPO tasasivat pisteet Joensuussa

PoPS-78:n miesten futsal-joukkue oli lähellä kaivattua revanssia Jippoa vastaan tänään Joensuu Areenassa, mutta värikkäiden vaiheiden jälkeen tuloksena oli lopulta kenttätapahtumiin nähden oikeudenmukainen tasapeli. Noin 50-päinen yleisö sai todistaa erittäin mielenkiintoisen ja tapahtumarikkaan ottelun, jossa ratkaisua saatiin jännittää viimeiseen vihellykseen saakka.

Ennen ottelua PoPS kiinnitti huomiota valmistautumiseen, sillä edellisen ottelun surkea alku oli vielä tuoreena pelaajien mielessä. PoPS siirtyikin ottelussa johtoon jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun kaikki PoPS:n maalit tänään iskenyt Teemu Hallikainen runnoi itsensä pallonriiston jälkeen väkisin maalintekotilanteeseen ja ohitti loistavan ottelun pelanneen Jippo-vahti Aatu Kettusen. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen Hallikainen pääsi kääntymään keskellä kenttää, ja laukoi huonomman jalkansa oikean kärkkärillä pallon takanurkkaan. Jippo pääsi kaventamaan 13 minuutin kohdalla, kun käytännössä kaikista Jipon maaleista vastannut tutkapari Aleksandr Andropov – Leonid Partzhetskiy juonivat isäntien ensimmäisen osuman. Lisämaaleja ei lukuisista tilanteista huolimatta ensimmäisellä jaksolla nähty, ja näin puoliajalle siirryttiin PoPS:n johtaessa maalein 2-1.

Toisen puoliajan ensimmäisellä puoliskolla virhetilit alkoivat täyttyä molempien joukkueiden osalta kovaa vauhtia enteillen 10 metrin rangaistuspotkuja. Ensimmäistä maalia toisella jaksolla saatiin odottaa aina kahdeksannelle minuutille asti, kunnes Partzhetskiy toi isännät tasoihin PoPS-puolustuksen estelyistä huolimatta. PoPS kuittasi maalin, kun puoliaika oli puolessa välissä: Turkka Parviainen nousi vahvasti oikeaa laitaa pitkin, ja tarjoili Hallikaiselle avopaikan. Hallikainen ei erehtynyt, ja näin PoPS siirtyi ottelussa jälleen johtoon.

Valitettavasti johtoasemasta ei tälläkään kertaa saatu nauttia pitkään, sillä Jippo tuli kolmen minuutin kuluttua jälleen tasoihin, tällä kertaa hieman onnekkaasti: Jippo-pelaajan laukaus kilahti tolppaan, josta se kimmahti PoPS-puolustajan kantapäähän, ja siitä edelleen vastustamattomasti PoPS-maaliin. Tässä vaiheessa virhetili oli Jipon osalta täyttynyt, mikä tiesi seuraavasta virheestä PoPS:lle 10 metrin rangaistuspotkua.

Vain 20 sekuntia Jipon tasoituksesta PoPS pääsikin ampumaan ensimmäisen kerran rangaistuspotkua Jippo-pelaajan estämisvirheen seurauksena. Hallikainen ampui pallon vastustamattomasti maalin kattoon, ja PoPS siirtyi ottelussa jälleen johtoon. Tässä vaiheessa PoPS tyytyi pitämään palloa, missä se onnistuikin parin minuutin ajan hyvin. Valitettavasti kommunikaatiovirhe omassa päässä johti Jipon kulmapotkuun, jonka erittäin huonon puolustamisen seurauksena Andropov toi Jipon jälleen tasoihin. Myös PoPS:n virhetili oli täyttynyt hetkeä aikaisemmin, ja Jippo pääsikin ampumaan kaksi kertaan 10 metristä. Ensimmäisen maalivahti Mikko Sokkanen selvitti tyylikkäästi, mutta toiselle Partzhetskiyn laukaukselle hän ei mahtanut mitään. Näin ollen PoPS:n johto oli reilussa kahdessa minuutissa muuttunut maalin takaa-ajoasemaksi.

Välittömästi Jipon johtomaalin jälkeen PoPS siirtyi käyttämään reikäpaitaa, joka ei toiminut tänään alkuunkaan. Niinpä ottelun voitto näytti jo karkaavan Jipolle, mutta vielä 20 sekuntia ennen loppua PoPS pääsi yrittämään 10 metrin rangaistuspotkusta. Välillä jo yhden 10-metrisen hukannut Hallikainen astui ampumaan rangaistuspotkua kolmatta kertaa ottelussa, ja tällä kertaa oikeaan alanurkkaan suuntautunut laukaus ohitti Kettusen. Lisää maaleja ei ottelussa enää nähty, ja näin ollen pisteet tasattiin lukemin 5-5.

Päällimmäisenä tunteena PoPS-leirissä oli ottelun jälkeen lievä pettymys, joka kuitenkin haihtui pian. Jippo oli tänään liikkeellä laadukkaalla ryhmällä, joka olisi ollut vaikea vastustaja kenelle tahansa. Hieno nousu tasoihin vain 20 sekuntia ennen loppua toi PoPS:lle tänään pisteen, joka maistuu huomattavasti tappiota paremmalta. PoPS-joukkueesta voidaan tänään nostaa esiin viisi maalia tehneen kapteeni Hallikaisen lisäksi kaksi syöttöpistettä tarjoillut Parviainen, hienosti läpi ottelun taistellut Antti Åke sekä kauden parhaan ottelunsa pelannut Markus Saleva. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa, jolloin pelataan vaihteeksi kotona: lauantaina klo 13 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Liikunnan Riemu II, joka taistelee sarjassa PoPS:n kanssa samoista sijoituksista. Tärkeä ottelu on siis luvassa silloinkin, tervetuloa paikalle!

JIPPO – PoPS-78 5-5 (1-2)

04:10 0-1 Teemu Hallikainen
08:19 0-2 Teemu Hallikainen (Turkka Parviainen)
13:12 1-2 Aleksandr Andropov (Leonid Partzhetskiy)

27:32 2-2 Leonid Partzhetskiy (Aleksandr Andropov)
30:15 2-3 Teemu Hallikainen (Turkka Parviainen)
33:15 3-3 Oma maali
33:34 3-4 Teemu Hallikainen (10m rp.)
36:04 4-4 Aleksandr Andropov (Antti Korhonen)